Bilatu sarean

Txakolin upategia Gernika-Lumon

Txakolina, mugak irekitzen dituen ardoa

Bizkaiko Golkoko klima epel eta hezea aproposa da mahastiak landatzea txakolina egin ahal izateko, hots, Euskal Herriko kostaldeko baserrien ondoan. Duela 20 urte, jatorri-izen izendapena lortu ondoren, ardo horren bilakaera gorakorra eta positiboa hasi zen.

Bisitatu txakolin upategi bat eta hango mahastiak, Gernika-Lumoko erdigunetik gertu.

Itsasmendi, itsasoaren eta mendiaren arteko mahastia

Laborantzan eta hazkuntzan aitzindaria den upategia, 39 hektareako mahastiak ditu. Instalazio berri eta modernoak Urdaibaiko paisaiarekin nahasten dira, kokagune paregabean. Txakolina egiteko punta-puntako teknologiaz hornituta dago eta mahastian lortutako ezaugarri originalak indartzera bideratuta dago, barietate autoktonoen adierazpen gorena lortzeko: Hondarrabi zuri eta Hondarrabi zuri zerratie

Ez utzi aukera zoragarri hau pasatzen nazioarteko txakolinik ezagunenetako bat bertatik bertara ezagutzeko.

Salda honen sekretuak ezagutuko dituzu eta inguruko produktu tipikoekin uztartzen ikasiko duzu.

Informazio gehiago

Interesatuko litzaizuke

Informazio gehiago

Bisita gidatua – Txakolina Gernika-Lumon

Ez utzi aukera zoragarri hau pasatzen nazioarteko txakolinik ezagunenetako bat bertatik bertara ezagutzeko.